Na slavljeničkoj regati, povodom šest decenija postojanja kajakaškog kluba iz Slavonskog Broda, takmičari Dunava ostvarili su odlične rezultate.

Učestvovali su klubovi iz cele Hrvatske, a kao gosti iz Srbije Zabrežje, Višnjićevo i Bezdan. Ostvarili smo zapažene nastupe i osvojili veliki broj medalja - raportirala je Antonija Horvat Panda. Bezdanci su trijumfom završili čak četiri trke. Aleksandar Perović i Zoltan Ham bili su najbolji u hiljadarci kod mlađih pionira, odnosno kadeta. Prvo mesto zauzeli su i bezdanski dvojci, Edvard i David Lovas (juniori), te Helena Đurčić i Antonia Tibor (pionirke). Drugoplasirani u Slavonskom Brodu bili su Edvard Lovas (junior), te kadetski tandem Zoltan Ham i Erik Hasanović. Nisku medalja zaključili su trećeplasirani pojedinci, pioniri Erik Hasanović i Helena Đurčić, te dvojac kadetkinja Antonia Tibor i Hilaria Ham.
Predstojećeg vikenda nove nade bezdanskog kajaka nastupiće na Đurđevdanskom kupu, odnosno Kupu Beograda, koji će tradicionalno biti održan na Adi Cigaliji. Očekuje se učešće gotovo svih domaćih klubova.