Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu donirao je dvadeset specijalnih trenažera za klubove Kajak-kanu saveza Vojvodine. Jedan od trenažera je već „doputovao” u Bezdan

Ovo je jako velika stvar. Uticaće značajno omasovaljavanju našeg sporta, ali pre svega doprineti ostanku naših takmičara u matičnim klubovima, jer neće morati kao do sada odlaze u Beograd, kao što je to bila masovna pojava pre pet godina. Trenažeri i zimus ustanovljene stipendije su dobri potezi Sekretarijata - ispričao je Janoš Panda za SOinfo.org. Panda je istakao da su trenažeri najbitniji u zimskom periodu i posebno će značiti klubovima koji nisu u mogućnosti da organizuju pripreme „u toplijim krajevima”. - Trenažer namenjen KK Dunavu, juče je isporučen i već je u funkciji u klupskim prostorijama. Biće stalno dostupan svim takmičarskim uzrastima - ispričao je selektor reprezentacije Srbije. 

Predstojeće vikenda najtalentovaniji kajakaši Dunava nastupiće na slovačkom Pješćanu na Svetskom kupu za juniore. Bezdanci, Edvard Lovas i Zoltan Ham našli su se na širem spisku reprezentacije Srbije i nastupiće u dve dvosed trke, na 500 i 1.000 metara.